Želite predlog za dobar film? Imamo rešenje za Vas!

Zašto Igra prestola kasni ove godine?

Serije
18-03-2017
Nazad dugme20
Zašto Igra prestola kasni ove godine?

Nastavak jedne od najpopularnijih serija današnjice, "Igra prestola" prilično kasni, ali ne samo to, već će nova sezona imati manje epizoda nego prethodne - samo sedam!

Svi mi koji volimo ovu seriju, navikli smo da je kraj marta ili početak aprila rezervisan za nove avanture Džona Snouai ostalih junaka. Međutim ove godine smo dobili, uz prvi trejler za novu sezonu, i vest da nove epizode izlaze tek na leto 2017. godine.

Ne tako sjajne vesti za ljubitelje serije Igra prestola, ali postavlja se pitanje zašto?

Naime, sve prethodne sezone su postigle neverovatan uspeh, probile sve rekorde gledanosti i samim tim bile u finansijskom smislu pun pogodak, tako da kašnjenje i redukovanje broja epizoda nije logičan potez.

Producenti serije su na ova pitanja imali spreman odgovor i to da je u samoj seriji "Zima došla" , a da im sunčano i tople vreme na snimanju nikako ne ne ide u prilog. Tako da su morali da menjaju rapored snimanja (snimalo se zimus), a samim ti i da odlože premijeru.
Pretpostavljamo da im je za montažu zmajeva i "Belih hodača" ove godine bilo potrebno više vremena.

Igra prestola

Uz to, prilikom jednog intervjua, glumac Ian Glen koji tumač lik Ser Jorah Mormont-a, je izjavio da ćemo ove godine morati da se zadovoljimo sa 7 epizoda (umesto deset), a da je za sledeću i poslednju sezonu predvidjeno 6. Tako da ćemo ukupno videti još 15ak sati Igre prestola.

Ne vredi da očajavamo, leto će brzo doći, kao što je i zima došla u seriji, a do tada, uživajte u najnovijem trejleru!

Svideo Vam se tekst?

20 Sviđa mi se tekst! Nazad dugme